+90 242 228 49 41 - 42

Sosyal Medyada Biz}

Bizi Yakından Tanıyın ?
Referanslarımız

İyi Fotoğraf çekmek için 20 ipucu

İyi Fotoğraf çekmek için 20 ipucu

İyi Fotoğraf Çekmek için 20 İpucu
İyi Fotoğraf Çekmek İçin 20 İpucu

Günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan fotoğraf beraberinde iyi fotoğraf çekmek nasıl olur sorusunu da getiriyor. Aslında genel bağlamda fotoğraf artık insanların birbirlerini anlattığı bir araç haline gelmiş durumda. İnsanlar duygusal bağlamda ne yaşıyorlarsa bunları resmederek göstermeye çalışıyorlar. Burada da en önemli etken tabi ki sosyal medya. Yalnız iyi fotoğraf çekmek ve bu fotoğrafları paylaşmak insanlardaki güzellik algısını dışarı çıkarmayı amaçlamak oldukça zor bir işlemdir.

Hobi olarak fotoğraf çekenlerin en çok merak ettikleri konulardan biri de hangi tekniklerle daha iyi kareler yakalayabilecekleridir.Her şart ve koşulda iyi fotoğraf çekmek kişide kendini iyi hissetme duygusu yaratır. Biz de merakınızı gidermek için çeşitli püf noktalarını sayfamızda topladık. İyi fotoğraf çekmek ile ilgili ipuçlarını takip edebilirsiniz.

Fotoğraf çekmenin püf noktaları;

Güneşin tepede olduğu 12.00 -14.00 saatleri arasında çekim yapmayın.
Ayrıca gün ışığının çok parlak olduğu yerlerde makinenizin güneşliğini kullanın.
Portre çekimlerinde ters ışık durumlarına dikkat edin. Dolgu flaşlar bu konuda denge sağlamanıza yardımcı olacaktır.
Daha profesyonel çekimler istiyorsanız tripod kullanarak kadrajınızı ayarlayabilirsiniz.
Titreşimleri ve görüntü kaybını en aza indirmek için “self timer” modunu kullanabilirsiniz.
Enstantane değerinizi objektifinizin odak uzunluğuna yakın tutmalısınız.
Ufuk çizgisini fotoğraf karesine paralel olarak tutun. Çekiminizin düzgün olması için bu gerekli.
Pan tekniğini kullanarak arka planı flu yapabilir; nesnenizi ve modelinizi öne çıkarabilirsiniz.
Panoramik çekimlerinizde daha fazla fotoğraf çekmek için makinenizi yatay yerine dikey bağlamalısınız.
Hareketli nesnelerin çekimlerinde makinenizin obtüratör hızını kontrol edin. Enstantaneniz en azından 1/500sn olsun.
iyi fotoğraf çekmek sizin elinizde, bunun için objenizi ortalamak yerine alttan, üstten, sağdan veya soldan 1/3’lük bir oranla yerleştirmek çok daha iyi bir sonuç verir.
Makinenizin drive modu hızlı fotoğraf karelerini birleştirmenizde ve netlik ile açı kaybınızı azaltmanızda yardımcı olacaktır.
Bebekleri fotoğraflarken zorlanacağınız için dikkatlerini çekecek oyuncaklar ile onları oyalayın. Flaşsız çekimler yapın ve farklı açılar deneyin.
Kötü havalar, sis ve kar çekimleri daha güzel görüntüler elde etmenizi sağlar.
Yeşil tonlarının çok olduğu ormanlık alanlarda flaş ile dengeyi sağlayabilirsiniz. Ayrıca doğal görüntüler karelemek istiyorsanız güneş ışınlarından yararlanın.
Pil tüketiminizi aza indirmek için LCD ekran kullanımınızı en aza indirin.
iyi fotoğraf çekmek için, makinenizin kullanım kılavuzunu okuyarak daha detaylı bilgi sahibi olun.
Hafıza kartlarınızın kullanımına dikkat edin. Fotoğraflarınızı bilgisayarınıza attıktan sonra formatlama yöntemi ile cihazınızı tertemiz hale getirebilirsiniz.
İhtiyacınıza göre sahip olacağınız hard disk acil durumlarda ve seyahatlerinizde çekimlerinizi saklamanız için yardımcı olacaktır.
Karanlık ortamlarda fotoğraf çekerken 3 – 4 metreden fazla uzaklaşmamaya dikkat edin. Flaşınızın etki alanı kısıtlıdır.
İyi fotoğraf nasıl çekilir? Sorusuna verilecek başlıca cevaplar bu şekildedir. Önerileri dikkate aldığınız taktirde çektiğiniz fotoğrafların çok daha kaliteli olduğunu göreceksiniz. Siz de güzel fotoğraf çekmenin sırlarına ulaşmak istiyorsanız fotoğrafçılık kursları her konuda yanınızda..

16 Ocak 2015
560 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN